Is verkopen te leren?

Is verkopen te leren?

Het is een vraag die we regelmatig horen. Een goede verkoper is continu op zoek naar kansen op de business uit te breiden. Dit kan gaan om het uitbreiden van bestaande klanten of het werven van nieuwe klanten. In dat geval is het van belang vanaf het eerste contact een duurzame relatie op te bouwen. Hiervoor kan een verkooptraining van pas komen. voor elke organisatie hangt een groot deel af van goede sales. Tot het vak behoren het onderhoud van klantrelaties, goed onderhandelen en het correct afhandelen van klachten. Voor veel disciplines als marketing en finance zijn er opleidingen, voor de verkoopbranche is dit aanbod enigszins beperkt. Gelukkig kunt u bij Convins terecht voor diverse verkoop trainingen.

Wat moet een goede verkoper kunnen?

Wij noemen enkele belangrijke aspecten:

  • Gemeende interesse tonen. Verkopers die in staat zijn gevoelens en motivatie van een klant goed in te schatten en de verkoopboodschap kunnen aanpassen verkopen beter dan verkopers met een lagere sociale intelligentie. Dit valt overigens wel aan te leren door middel van rollenspellen.
  • Relevante en kritische vragen stellen. In elk gesprek is het van belang de gesprekspartner uit te dagen (op een positieve manier).
  • Aan de hand van klantbehoeften het gesprek opbouwen. Procesverbeteringen en oplossingen die voor de klant van belang zijn, dat is waar een goede verkoper zich op richt en niet het vertellen van standaard verkooppraat.

Convins trainingen

Wilt u de verkoopvaardigheden van uw medewerkers naar een hoger level brengen? Wij zetten een aantal van onze verkooptrainingen voor u op een rijtje:

  • Algemene salestraining
  • Opleiden en begeleiden accountmanager
  • Opleiding binnendienstmedewerkers
  • Telefoontrainingen

Om dus de vraag aan het begin van dit stuk te beantwoorden: ja, verkopen is zeker te leren. De trainingen van Convins zijn maatwerk. Dat betekent dat een training compleet afgestemd kan worden op directieniveau of op een bepaalde afdeling binnen uw bedrijf. Op deze manier kunt u er onder professionele begeleiding van Convins voor zorgen dat er een optimaal rendement behaald wordt. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.